Praktijkinformatie

Behandelbank huisarts Heer Maastricht

Spreekuren

Onze huisartsen houden iedere werkdag spreekuur.

Afspraak maken

Om een afspraak te maken, kunt u bellen vanaf 08.00 uur. Wilt u diezelfde dag nog een afspraak dan is het verstandig om tussen 08.00 en 09.00 uur te bellen. Als het druk is, kan het zijn dat u niet bij de huisarts van uw keuze terecht kunt. U komt dan bij een collega op het spreekuur.
.
Wanneer u belt voor een afspraak, zal de doktersassistente u een aantal vragen stellen. Ze doet dit om vast te stellen of er sprake is van spoed en om de lengte van het consult te bepalen. Zo kunnen we spreekuren beter inplannen, waardoor de wachttijd terugloopt.

Telefonisch overleg

Heeft u een korte vraag of wilt u een uitslag opvragen? Dan kunt u de huisarts ook telefonisch spreken. Dit regelt u via de assistente. U spreekt dan een tijd af waarop de huisarts u gaat bellen.
.
T: 043-3672783

Huisbezoek

Een huisbezoek is uitsluitend bedoeld voor mensen die te ziek zijn om zelf naar de praktijk te komen. Dit kunt u telefonisch aanvragen. Bel bij voorkeur vóór 11.00 uur.
.
T: 043-3672783

Spoedgevallen

Heeft u met spoed hulp nodig? .
.
Tussen 08:00 – 17:00:
Heer: 043-3672783  (kies 1)
.
Buiten kantooruren

Huisartsenpost Maastricht en Heuvelland: 043-3877777
.
Levensbedreigend?

112

Avond-, Nacht- En Weekenddienst (ANW)

Als u ’s avonds, ’s nachts of in het weekend met spoed huisartsenzorg nodig heeft, kunt u terecht bij de Huisartsenpost Maastricht en Heuvelland. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen uit de regio samen. Ook onze huisartsen en assistentes draaien hier regelmatig diensten.
.
Openingstijden
.
De huisartsenpost is iedere werkdag tussen 17.00 uur ‘s avonds en 08.00 uur ‘s ochtends, op zaterdag en zondag en op feestdagen geopend.
.
Afspraken
.
De huisartsenpost werkt uitsluitend op afspraak. Bel dus eerst voor u er naar toe gaat! Neem bij een bezoek een legitimatiebewijs, uw verzekeringspas en een actueel medicatie-overzicht mee.
.
Adres
.
Huisartsenpost Maastricht & Heuvelland
P. Debyelaan 25
6229 HX Maastricht
T: 043-3877777
www.hapmaastricht.nl

In- en uitschrijven

Wij nemen nieuwe patiënten aan uit postcodegebied: 6226 t/m 6228.

Om de inschrijving definitief te maken plannen wij graag een kennismakingsgesprek in met de huisarts. Wij verzoeken u hiervoor een afspraak te maken via de assistente.

Wilt u zich laten uitschrijven, dan verzoeken wij u telefonisch contact op te nemen.

Stethoscoop Instrumentaria

Thuismetingen

Als de huisarts meer informatie wil hebben omtrent uw gezondheid kan hij uw een thuismeting laten uitvoeren.

 • Bloeddrukmeter, u krijgt een leen meter ter beschikking. De assistente legt u uit hoe en hoe vaak u moet meten.
 • Holter, als de huisarts meer onderzoek naar uw hartklachten wil doen, maar niet meteen nodig vindt om u door te verwijzen den naar de cardioloog in het ziekenhuis. Dan kan er een holter aangesloten worden. De huisarts zal u alle uitleg geven.
Stethoscoop Instrumentaria

Assistentenspreekuur

Bij onze assistentes kunt u terecht voor al uw vragen en het maken van afspraken. Ook kunnen zij voor u overleggen met de huisarts en geven zij u deskundig medisch advies. Daarnaast hebben zij een eigen spreekuur voor:

 • Controle van uw bloeddruk
 • Injecties plaatsen
 • Verzorgen van wonden
 • Verwijderen van hechtingen
 • Oren uitspuiten
 • Uitstrijkjes maken
 • Urines controleren
 • Wratten behandelen
 • ECG’s maken
 • Doppler onderzoek van de vaten
 • 24-uurs bloeddrukmeting

Onderzoeken zoals het maken van een ECG (hartfilm), doppler onderzoek en 24-uurs bloeddrukmeting worden alleen gepland in overleg met de huisarts.

Praktijkondersteuners

In onze praktijk werken twee praktijkondersteuners. Zij zijn speciaal opgeleid om zorg te bieden aan mensen met suikerziekte, hoge bloeddruk/verhoogd cholesterol, astma/COPD en psychische klachten. Ze helpen ook kwetsbare ouderen en begeleiden rokers met stoppen met roken. Via de doktersassistentes kunt u een afspraak maken voor de spreekuren van de praktijkondersteuners.

Praktijkondersteuner Somatiek

De praktijkondersteuner somatiek ondersteunt de huisarts in de behandeling van patiënten die een chronische lichamelijke aandoening hebben. In de meeste gevallen is dit diabetes, astma, COPD (bronchitis en longemfyseem) of een hart- en vaatziekte. Ook draagt zij zorg voor kwetsbare ouderen in onze praktijk. Zij houdt zelfstandig spreekuur en geeft u persoonlijke begeleiding en advies om uw aandoening goed onder controle te houden. Ook legt zij zelf visites af. De POH handelt volgens richtlijnen en overlegt regelmatig met de huisarts.
.
De huisarts kan in enkele gevallen redenen hebben om iemand liever onder eigen controle te houden, bijvoorbeeld omdat er zich meerdere problemen tegelijkertijd voordoen.

Praktijkondersteuner GGZ

Iedereen is wel eens somber, gespannen of zit een tijdje wat minder lekker in z’n vel. Vaak komt u daar zelf of met hulp van anderen in uw omgeving wel weer uit. Maar als uw psychische klachten niet verdwijnen of groter worden, is het belangrijk om hulp te zoeken en uw problemen aan te pakken.
.
De eerste stap is het bespreken van uw klachten met uw huisarts. De huisarts kan in overleg met u voorstellen een gesprek aan te gaan met de praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheid Zorg (POH-GGZ). De praktijkondersteuner GGZ ondersteunt de huisarts in de behandeling van patiënten met psychische problemen. Ook hij houdt zelfstandig spreekuur en overlegt regelmatig met de huisarts.

WebApp

WebApp

Via onze website kunt u op een veilige manier onderstaande zaken regelen:
.

 • digitaal een medische vraag stellen (E-consult)
 • herhaalrecept aanvragen
 • een deel van uw medisch dossier inzien
 • een afspraak maken op het spreekuur

.

Registreren

Om gebruik te maken van deze online service (WebApp is het nodig dat u zich eenmalig registreert zodat u toegang krijgt tot uw eigen beveiligde patiëntomgeving.
.

U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met de assistente of stuur een mail naar info@huisartspraktijkheer.nl met de volgende gegevens; uw naam, geboortedatum, telefoonnummer en het verzoek dat u gebruik wilt maken van de WebApp. Zodra de assistente u registreert, ontvangt u een e-mailbericht met instructies om beveiligd in te kunnen loggen in uw eigen beveiligde patiëntomgeving. U kunt 24/7 inloggen via onze website door op aanmelden te klikken.
.

Let op! Aanmelden voor deze WebApp service is alleen mogelijk vanaf 16 jaar en ouder. En u heeft een persoonlijk e-mailadres nodig. U kunt bijv. niet het gezamenlijk mailadres van u en uw partner gebruiken.

 

E-consult

Met de module E-consult kunt u via deze website beveiligd een vraag stellen. De vraag kan van medisch-inhoudelijke of van algemeen informatieve aard zijn. Wij streven ernaar om binnen 2 werkdagen te antwoorden.

Herhaalrecepten

Met de module herhaalrecepten kunt u uw actuele medicatieoverzicht inzien, recepten bestellen of een vraag stellen over uw medicatie. Voor meer informatie ga naar Herhaalrecepten.

Online afspraak maken

In verband met de coronacrisis is deze mogelijkheid tijdelijk niet/beperkt actief.
.
Wanneer u inlogt in uw beveiligde omgeving kunt u eenvoudig een afspraak plannen op het spreekuur van de huisarts. Een online afgesproken consult duurt 15 minuten en is geschikt voor het behandelen van 1 klacht. Indien u meerdere klachten heeft of denkt toch meer tijd nodig te hebben, neem dan telefonisch contact op met de praktijk. Onze assistentes plannen dan graag een langere afspraak voor u of u kunt zelf 2 afspraken achter elkaar inplannen.
.
Online afspraken of E-consulten zijn niet geschikt voor levensbedreigende situaties of spoedgevallen. Voor levensbedreigende situaties belt u 112. Voor een spoedgeval of bij twijfel aan de ernst van uw klachten kunt u telefonisch contact opnemen met de praktijk..
.

Uw medisch dossier bekijken

Bent u bij de huisarts geweest? De huisarts noteert de gegevens in uw medisch dossier. U kunt een gedeelte van uw medisch dossier inzien en o.a. onderstaande onderwerpen teruglezen:

 

 • Het advies van de huisarts
 • Uitslagen van onderzoeken
 • Laboratorium uitslagen
 • Lijst van medicijnen

 

Door in te loggen in de WebApp via onze website kunt u naar ‘mijn medisch dossier/mijn kluis’ gaan en de gegevens op het gemak teruglezen.

Landelijk schakelpunt (LSP)

Wilt u dat uw zorgverleners op de hoogte zijn van uw medische gegevens? Meld u dan nu aan bij het Landelijk Schakelpunt. Voor meer informatie klik HIER.

Uw huisarts en apotheek houden ieder een eigen dossier over u bij. Hierin staat informatie die belangrijk is voor uw behandeling. Uw huisarts legt vast wat uw klachten zijn en welke behandelingen u krijgt. Uw apotheker registreert welke medicijnen u krijgt en voor welke medicijnen u allergisch bent. Deze gegevens kunnen worden uitgewisseld met het LSP (Landelijk Schakelpunt).

Landelijk Schakelpunt LSP

Klachtenprocedure

Wanneer u ontevreden bent stellen we het op prijs dat u dit met ons bespreekt. Wanneer wij op de hoogte zijn van uw onvrede kunnen wij proberen het voor u op te lossen. U kunt indien gewenst het klachtenformulier van onze praktijk ook online invullen, klik dan hier. Wij zullen uw klacht zo spoedig mogelijk behandelen.

.
Vindt u dit lastig of komt u er met ons niet uit, dan kunt u uw klacht bespreken met een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris zoekt samen met u naar een oplossing van uw klacht of probleem. De klachtenfunctionaris kan proberen te bemiddelen, hij/zij kiest geen partij en heeft daarom geen oordeel. Alles wat u de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk.

.
Onze praktijk is aangesloten bij de Klachtenregeling Huisartsen Zuid-Nederland. Meer informatie kunt u vinden op: http://www.skge.nl.

Meer informatie? Thuisarts.nl!

Kijk voor meer informatie op www.thuisarts.nl. Thuisarts.nl is bedoeld voor mensen die informatie zoeken over gezondheid en ziekten. U kunt de informatie op de website gebruiken:

 • om gezond te blijven;
 • om klachten zelf aan te pakken;
 • als u zich afvraagt wanneer u naar de huisarts moet gaan;
 • als u zich wilt voorbereiden op een gesprek met uw huisarts;
 • als u de uitleg en adviezen nog eens na wilt lezen na een bezoek aan uw huisarts;
 • als u op zoek bent naar meer informatie over een onderwerp.

Huisartsen gebruiken Thuisarts.nl als ondersteuning bij hun voorlichting aan patiënten voor, tijdens en na het consult.

thuisarts
rijbewijskeuring

Rijbewijskeuring

Wij doen in onze praktijk geen rijbewijskeuringen.

U kunt deze laten verrichten via:.


Envida:

Een lidmaatschap bij Envida kost +/- €15,- tot €20,- (dit bedrag verschilt jaarlijks). De rijbewijskeuring wordt uitgevoerd door een erkend keuringsarts. Dat gebeurt op verschillende locaties in Zuid-Limburg, zodat u niet ver hoeft te reizen. Een rijbewijskeuring bij Envida kost €35,- wanneer u lid bent van Envida. Er is tevens een thuiskeuring (voor rijbewijs B/E, Groot, C/D/E) mogelijk. Dit kost € 95,-. Er kan telefonisch een afspraak gemaakt worden via 043- 3690 610 tijdens kantooruren of per email service@envida.nl. Meer informatie kunt u lezen op de website van Envida:  https://www.envida.nl/service/producten-en-diensten/rijbewijskeuring .
.
Rijbewijs keuringsarts
Ga naar de volgende website: www.rijbewijskeuringsarts.nl  of bel 036-7200 911 om een afspraak in te plannen.
.
Professionele chauffeurs mogen alleen door een Arboarts worden gekeurd, vraag dit na bij uw bedrijf of Arbodienst (of eventueel via bijvoorbeeld ‘Meditel’ in Beek, een bedrijf dat onafhankelijke keuringen verricht).

Op reis? Kijk op Reisprik.nl

Reisprik is een landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsenpraktijken voor reizigersadvisering en vaccinatie. Opgericht in 2009 bestaat het netwerk ondertussen uit meer dan 90 praktijken verspreid over heel Nederland. Van de bij Reisprik aangesloten praktijken mag u kwaliteit en service verwachten. Zo kunt u via internet uw afspraak maken, kunt u snel terecht en wordt u vakkundig geadviseerd. Ook bij terugkomst kunt u bij vragen rekenen op ondersteuning. Kijk voor meer informatie op www.reisprik.nl

reisprik logo
reisprik
Translate »
Call Now Button