Onze huisartsen houden iedere werkdag spreekuur.
Onze huisartsen houden iedere werkdag spreekuur.
Om een afspraak te maken, kunt u bellen vanaf 08.00 uur. Wilt u diezelfde dag nog een afspraak dan is het verstandig om tussen 08.00 en 09.00 uur te bellen. Als het druk is, kan het zijn dat u niet bij de huisarts van uw keuze terecht kunt. U komt dan bij een collega op het spreekuur.
.
Wanneer u belt voor een afspraak, zal de doktersassistente u een aantal vragen stellen. Ze doet dit om vast te stellen of er sprake is van spoed en om de lengte van het consult te bepalen. Zo kunnen we spreekuren beter inplannen, waardoor de wachttijd terugloopt.
Heeft u een korte vraag of wilt u een uitslag opvragen? Dan kunt u de huisarts ook telefonisch spreken. Dit regelt u via de assistente. U spreekt dan een tijd af waarop de huisarts u gaat bellen.
T: 043-3672783
Een huisbezoek is uitsluitend bedoeld voor mensen die te ziek zijn om zelf naar de praktijk te komen. Dit kunt u telefonisch aanvragen. Bel bij voorkeur vóór 11.00 uur.
T: 043-3672783
Heeft u met spoed hulp nodig?
Tussen 08:00 – 17:00:
Heer: 043-3672783 (kies 1)
Buiten kantooruren
Huisartsenpost Maastricht en Heuvelland: 043-7500123
Levensbedreigend?
112
Als u ’s avonds, ’s nachts of in het weekend met spoed huisartsenzorg nodig heeft, kunt u terecht bij de Huisartsenpost Maastricht en Heuvelland. Op de huisartsenpost werken alle huisartsen uit de regio samen. Ook onze huisartsen en assistentes draaien hier regelmatig diensten.
Openingstijden
De huisartsenpost is iedere werkdag tussen 17.00 uur ‘s avonds en 08.00 uur ‘s ochtends, op zaterdag en zondag en op feestdagen geopend.
Afspraken
De huisartsenpost werkt uitsluitend op afspraak. Bel dus eerst voor u er naar toe gaat! Neem bij een bezoek een legitimatiebewijs, uw verzekeringspas en een actueel medicatie-overzicht mee.
Adres
Huisartsenpost Maastricht & Heuvelland
P. Debyelaan 25
6229 HX Maastricht
T: 043-7500123
www.hapmaastricht.nl
Door onze WebApp heeft u altijd inzicht in uw eigen medische gegevens: bekijk bloeduitslagen en specialistenbrieven, lees wat uw huisarts u heeft geadviseerd. Daarnaast kunt u herhaalmedicatie bestellen, een afspraak plannen of om een e-mailconsult vragen.
Wij zijn open voor nieuwe inschrijvingen. Vul met formulier volledig in. U ontvangt binnen 72 uur een bevestiging van onze praktijk per mail.
Heeft u nog verdere vragen? Dan kunt u een telefonische terugbelafspraak maken.
Neem hiervoor contact op met onze doktersassistente.
Via Mijn Medisch Dossier is het mogelijk om inzage in uw medisch dossier te verkrijgen. Het is mogelijk om inzicht te verkrijgen in onderstaande punten:
– Laboratoriumuitslagen (overzicht van metingen die uw zorgverlener met u heeft gedeeld)
– Lichamelijk onderzoek (de diagnostische waarden: bloeddruk, lengte en gewicht)
– Toegangslogboek (overzicht van wie er inzage heeft in uw medisch dossier)
– Verslaglegging (per onderwerp de voorlopige conclusie en gemaakte afspraken (E&P regels)
– Overgevoeligheden en bijzonderheden
– Mijn documenten (in- en uitgaande correspondentie, bijvoorbeeld verwijsbrieven)
– Actueel medicatieoverzicht
Bij minder dringende klachten kunt ons een e-Consult sturen. Onze praktijk beantwoord uw vraag dan meestal binnen 48h. Omdat u niet belt scheelt dit ons inkomende telefoontjes en helpt dit ons om drukte te spreiden.
Neem contact op met de doktersassistente of klik op de knop
U kunt via deze website uw eigen chronisch actieve medicatie herhalen.
Als u langere tijd één of meerdere medicijnen gebruikt, heeft de apotheek speciaal voor u een gratis service: zij zorgen ervoor dat uw medicijnen op een vooraf afgesproken tijdstip klaar staan. U hoeft dan bijna nooit meer een herhaalrecept bij uw huisarts aan te vragen.
Uw huisarts zet alle informatie over uw gezondheid in de computer. Dat heet een medisch dossier. De huisarts zet er bijvoorbeeld in welke ziektes u heeft, welke onderzoeken en behandelingen u heeft gehad en welke medicijnen u gebruikt. Zo staan uw medische gegevens allemaal bij elkaar.
Je (huis)arts en je apotheken kunnen hun computer aansluiten op het Landelijk Schakelpunt (LSP). Via het LSP kunnen ze jouw belangrijkste medische gegevens delen. Een andere zorgverlener kan die medische gegevens bekijken.
In onderstaande video wordt kort uitgelegd hoe het LSP werkt als je op de huisartsenpost komt.